Papp János

Online interjú Papp Jánossal, a Lunae Equester: Holdlovagok című könyv szerzőjével.

Mi és/vagy ki inspirált a könyved megírására?

Az egyetemi éveim alatt, ahol történelmet tanultam, mindig szerettem olvasni, kutatni. Így történt, hogy egyszer egy japán manga történet alapjait kutattam, mikor arra jöttem rá, hogy ennek a japán “mesének” az alapjai az ókori görög mítoszokra épít. Ez adta az ötletet, hogy akkor miért ne írjak én is egy ilyen “mítoszt”, mely részben kapcsolatot képez ősi hagyományok között, melynek magjai Kelettől Nyugatig megtalálhatók bárhol a világon.

Mennyi ideig írtad?

Körülbelül 8 éven át dolgoztam a történeten, bár ez csak részben igaz. Mivel voltak olyan évek, amikor az egyetem elhagyása után a munka keresés élvezett prioritást és nem az írás. 2003 körül kezdtem írni (még az egyetem alatt), a végleges variációm 2011-re készült el.

Kinek mutattad meg először az írásodat és miért neki?

A legjobb barátomnak a középiskolából. Bár ő nem szakértett a regényemhez, de mivel nagyjából ismerte a mangás korszakomat, gondoltam ő véleményezheti nekem. Eredendően még nem volt akkor cél, hogy kiadom. Hisz se pénzem nem volt rá, sem pedig ismeretségem. Így ezt a történetet mondhatni az “íróasztal fióknak” írtam. De mivel a barátom – aki amúgy nem szeret ilyen jellegű könyveket olvasni – viszonylag jó véleménnyel volt róla, ezért lettem határozottabb a könyv kiadás irányába.

Melyik a kedvenc részed a könyvedből?

Na ez egy nehéz kérdés! 🙂 Mondhatnám azt is, hogy minden része kedvenc, de akkor az túl általános és gyenge válasz lenne. Nekem igazából a regény eleje-közepe a kedvencem. Amikor is könyvem 3 fő szereplője, akik egyébként barátokként indulnak a Lovagrendben, a későbbi időszakban mindhármuk élete gyökeres változásokon megy át. Eredendően mind hárman tudásban is, erőben is és tehetségben is egyenrangúak. Ezért is nyertek felvételt a Rendbe. Seyanus (Szejánusz), Junius Aton Claudius (Júniusz Aton Klaudiusz) és Rubeus (Rubeusz), tehát barátokként indulnak és esélyesek a különböző előléptetésekre, tudásuk gyarapítására. Ám mindegyikük életében történik sorsfordító esemény, amely nagyban befolyásolja a Renden belüli életüket. Egyik napról a másikra a kezükbe kerül a döntés, amelyért oly árat kell később fizetni, hogy a barátság és becsület csupán üres szavakká válnak. Vajon ki képes ilyen helyzetben meghozni egy olyan döntést, ami mindezeket az erényeket megmentheti? Vagy végképp elveszíteni és vele együtt egy egész Birodalmat romba dönteni.

Kinek ajánlod a könyvedet olvasásra?

Elsősorban a fantasy művek rajongóinak ajánlanám korosztálytól függetlenül. Ugyanakkor minden olyan embernek, aki kilépve a fárasztó szürke hétköznapok világából szeretne elmerülni egy olyan alternatív világban, ahol kicsit másképp működnek a fizikai szabályok. Ahol az emberek hétköznapjaiban ott van a mágia. Ahol az emberek gondolkodásban alig különböznek tőlünk, mégis van valami bennük, ami emlékeztet minket egy olyan letűnt korra, amely ma is ott van, csak kicsit kutakodnunk kell: a mesék, mítoszok, legendák világában. Egyúttal, amely elgondolkodtat.

Csatlakozz hozzá a facebookon:

A Könyv-Tár oldalam Neked készült. Csatlakozz hozzám! Könyv-Tár szolgáltatás - Regisztrációs termék megrendelése A Könyv-Tár oldalam egy új induló oldal, a termékek folyamatosan kerülnek feltöltésre. Elrejtés