Fürész-Mayernik Melinda

Online interjú Fürész-Mayernik Melindával, az Angol kalauz a mondókák világába című könyv szerzőjével.

Mi és/vagy ki inspirált a könyved megírására?

Közel 10 éve foglalkozom gyerekek angol nyelvi fejlesztésével, ezalatt az idő alatt rengeteg mondókát és dal gyűjtöttem, amelyek használatához saját koreográfiákat, tevékenységeket találtam ki, hogy minél könnyebben megjegyezhetők legyenek, hiszen a mondókákkal és dalokkal észrevételnül rögzülnek a szavak, nyelvtani alapok és a nyelv hangzása, ritmusa is. A hozzám járó szülők és pedagógus kollegák javaslatára készült el a gyűjtemény, így otthon is bevethetők azok a dalok, amik a foglalkozásokon elhangzanak, illetve a pedagógustársaim is meríthetnek ötletet a saját munkájukhoz.

Mennyi ideig írtad?

Mint említettem közel 10 év munkája van a könyvben, amely többféle formában létezett korábban, bizonyos részei már elérhetőek voltak a szülők számára. Körülbelül 6-8 hónap alatt született meg a könyv végleges formája, mire az addigi részeket egybegyúrtam.

Kinek mutattad meg először az írásodat és miért neki?

A könyvet először Fehér Juditnak mutattam meg, ő a British Council Családi angol foglalkozásokat vezeti, nyelvtanár, tanártréner, tankönyvszerző és édesanya, így minden szempontból a lehető legkritikusabb szemmel tudta a könyvemet vizsgálni és hasznos tanácsokat adni a megjelenés előtt.

Melyik a kedvenc részed a könyvedből?

Nem tudnék kedvenc részt kiemelni, mivel tematikus gyűjtésben szerepelnek a mondókák, dalok, mindegyik fejezetben van nagy kedvenc.

Kinek ajánlod a könyvedet olvasásra?

“Biztos vagyok benne, hogy minden, az angol nyelvet szerető szülő, óvodapedagógus vagy tanár talál a könyvben kedvére való mondókát vagy dalt, amelynek segítségével még élvezetesebbé teheti a gyeremekkel együtt töltött időt – észrevétlenül megszerettetve velük az angol nyelvet, amelyet természetes módon használnak már kora gyermekkortól kezdve.” Végné Páris Erzsébet (nyelvtanár)

Csatlakozz hozzá a facebookon:

A Könyv-Tár oldalam Neked készült. Csatlakozz hozzám! Könyv-Tár szolgáltatás - Regisztrációs termék megrendelése A Könyv-Tár oldalam egy új induló oldal, a termékek folyamatosan kerülnek feltöltésre. Elrejtés